main logo
630

Nicu Popescu: Am primit un puternic mesaj de susținere de la SUA pentru agenda de reforme

Am primit un puternic mesaj de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiate de autorități.

Nicu Popescu: Am primit un puternic mesaj de susținere de la SUAFoto: MAEIE

O declarație în acest sens a fost făcută de vicepremierul Nicu Popescu, după întrevederea cu șeful diplomației americane, Antony Blinken.

„Am fost bucuros să primesc mesajul puternic de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiate de autorități”, a spus ministrul Nicu Popescu.

La întrevedere, șefii celor două diplomații au discutat subiecte ce țin de dezvoltarea și consolidarea relațiilor moldo-americane pe diverse domenii de interes reciproc în cadrul dialogului strategic, necesitatea de a relansa grupurile de lucru sectoriale în domeniul justiției și al statului de drept, comercial-economic, al securității energetice.

Totodată, diplomații au efectuat un schimb de opinii cu privire la situația curentă în regiunea Europei de Est, precum și evoluțiile recente pe dosarul transnistrean. 

În context, vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit interlocutorului său pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în formatul de negocieri 5+2.

„Am remarcat utilitatea asistenței și expertizei americane în consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției de nivel înalt, avansarea reformei justiției și îmbunătățirea climatului investițional”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării