main logo
3312

Nemerenco: Sistemul de sănătate e distrus de corupție. E de groază cât se fură

Raportul publicat de către Institutul Interregional de Cercetare a Criminalității și Justiției al Organizației Națiunilor Unite a trezit un nou val de critici și discuții în politica moldovenească.

Nemerenco: Sistemul de sănătate e distrus de corupție. E de groazăFoto: știri.md

Consiliera în domeniul sănătății a Președinției, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție în acest sens, transmite Știri.md.

”Sistemul de sănătate e un sistem distrus de prea multe boli. Una din cele mai grave e corupția. Și aici nu mă refer la plățile neoficiale personalului (care și acestea sunt o problemă), dar la corupția mare - cea din medicamente, echipamente, reparații, sisteme informaționale, parteneriate, contractări, licitații, etc.  

Astfel, cunosc și aflu tot mai multe și mai multe din cele ce se întâmplă după cortine bine trase și camuflate.

Calitatea de mebru al Consiliului Suprem de Securitate mi-a oferit prin prezența la ședințele sale acces și la mai multă informație, și nu doar din sănătate, ci toate domeniile.

E de groază să cunoști cât de mult au putut fura unii și cât se mai fură din țara aceasta!

Cât de bogată ar fi fost ea, și ce viață normală ar fi dus cetățenii ei, dacă nu era lăsată să o tot conducă toți hoții”, a declarat Nemerenco. 

În cele din urmă, după publicare raportului privind fluxurile financiare ilicite din R. Moldova, Nemerenco a confirmat cele publicate și a declarat că vinovații trebui de identificat urgent, iar banii, confiscați.

”Pentru a vă confirma cele spuse, vă recomand pentru lectură un raport publicat de UNICRI (Institutul Interregional de Cercetare în domeniul Criminalității și Justiției a Națiunilor Unite) în comun cu UE privind fluxurile ilicite de bani de pe teritoriul Republicii Moldova care ne spune că 1.000.000.000 USD (un miliard de dolari!) sunt fluxurile anuale ilegale de bani în Republica Moldova, iar principalele activități ilegale sunt corupția, evaziunea fiscală, traficul de droguri, traficul de ființe umane, contrabanda cu arme si bunuri, traficul de substanțe radioactive, contrabanda de țigări, crime cibernetice și scheme financiare.

Vinovații trebuie identificați, trași la răspundere, iar banii furați, adică averile lor ilicite de milioane și sute de milioane - confiscate. Atunci doar ne vom putea considera un stat de drept. 

Până atunci suntem o adunătură de oameni pe un petec de pământ care de 30 ani doar vorbim”, a mai declarat Nemerenco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării