main logo
1731

Nemerenco: Bilanțul COVID zilnic, de fapt, niciodată nu reflecta realitatea la zi

Bilanțul COVID-19, prezentat zilnic de Ministerul Sănătății, de fapt, niciodată nu reflecta realitatea la zi.

Ala Nemerenco: Bilanțul COVID-19 niciodată nu reflecta realitatea la ziFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă.

"Pandemia a pus o greutate enormă pe sistemul medical, medicii și asistenții medicali fiind foarte obosiți, ceea ce poate genera întârzieri și erori în procesul de raportare. 

Din cauza acestei presiuni, unii medici, conducători de instituții nu raportau la timp cazurile de deces, acestea ajungeau să fie incluse în raportul național după câteva zile, săptămâni sau luni. 

Avem și cazuri care au fost depistate și la o distanță de un an. Cifrele deceselor zilnice care erau publicate în fiecare zi pe pagina Ministerului nu au inclus, de fapt, niciodată, practic, decesele care surveneau în ultimele 24 de ore, dar doar creau această imagine", a precizat Ala Nemerenco.

Totodată, Ala Nemerenco a precizat că din totalul de 70 de decese înregistrate ieri, doar 15 erau survenite în ultimele 24 de ore.

"Dar aceasta nu înseamnă neapărat că doar 15 decese au fost înregistrate în 24 de ore. Absolut suntem siguri că în zilele următoare vor mai veni careva raportări. Din păcate, aceste întârzieri au devenit o practică obișnuită pe toată perioada pandemică, care au distorsionat foarte mult înțelegerea dinamicii valorilor de pandemie", a mai menționat Nemerenco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării