main logo
1544

Nemerenco a semnat cererea de demisie a fostei directoare CNAMUP

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că a semnat astăzi cererea de demisie a directoarei CNAMUP, Natalia Catanoi, care și-ar fi depus cererea de demisie din proprie dorință pe 16 ianuarie. În context, Nemerenco a avertizat-o că „procesul nu s-a încheiat aici, cu o cerere de demisie”.

Nemerenco a semnat cererea de demisie a fostei directoare CNAMUP

„Comisia de anchetă însă își va continua activitatea. Procesul nu s-a încheiat aici, cu o cerere de demisie. Cetățenii care plătesc contribuția în sistemul de asigurări medicale au dreptul să cunoască unde și cum sunt utilizați banii lor și cum în această instituție activau/activează și acum în aparatul administrativ, și nu doar, în diferite funcții familii și clanuri întregi – de la mame, tați, la copii, bunici, gineri, cumnați, soți, soții, nepoți, etc. Mulți dintre ei nici nu se arătau la serviciu. Lucrau în alte instituții și cumulau la CNAMUP. În vară existau și consilieri în cancelarie. Consilieri ai consilierilor. Cu salarii grase. O direcție de relații externe, de parcă instituția e minister de externe. Una de comunicare. Alta de relații cu presa. Asta nu e să îngheți pe UAZ la solicitare… Toți cei care ați dus-o bine ani de zile, pregătiți-vă să întoarceți banii inapoi”, a scris Nemerenco, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Amintim că despre suspendarea din funcție a Nataliei Catanoi s-a aflat pe 16 ianuarie. În cadrul unei conferințe de presă, funcționara a acuzat conducerea Ministerului Sănătății de presiuni și a afirmat că i s-a cerut demisia. La rândul său, Ala Nemerenco recunoștea că i-a cerut să depună cererea, confirma că suspendarea vine după refuz și susținea că funcționara și-a făcut „carnet de partid PAS”, ca să nu fie atinsă.

Interimatul va fi asigurat de Iurie Crasiuc, numit vicedirector. Anterior, acesta era șef al spitalului municipal nr. 1 din Capitală, iar potrivit lui Boris Gîlcă, a fost demis după scandalul din vara anului 2022, când a fost acuzat că acoperă o adjunctă, care ar fi luat bani de la subalterni, pentru a-i favoriza.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării