main logo
568

Năstase: Vom ieși la protest. Validarea se poate produce și altfel

Primarul ales Andrei Năstase susține că dacă până joi 21 iunie nu va fi validat mandatul său de primar general, atunci el va scoate lumea în stradă și va organiza proteste.

Năstase: Vom ieși la protest. Validarea se poate produce și altfel

Declarația a fost făcută azi în cadrul unei conferințe de presă în care atât Năstase cât și reprezentanții PPDA au declarat că nevalidare mandatului de primar este un circ, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Fiind întrebat ce o să întreprindă dacă nu va fi validat, Năstase a răspuns: „Dacă nu va fi validat mandatul voi solicita sprijinul oamenilor. Vom ieși la protest. Validarea se poate produce și altfel pentru că este mai mult decât o ilegalitate. Cineva încearcă să obstrucționeze votul popular. Dacă asta se va cere asta vom face”.

Amintim că astăzi magistrații judecătoriei Chișinău s-au întrunit într-o ședință pentru a valida mandatul primarului ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase. Ședința însă din nou nu a avut loc. De data aceasta, ședința de validare a mandatului a fost amânată din motiv că Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a cerut recuzarea judecătorului. CEC a considerat că judecătorul care analiza validarea mandatului lui Andrei Năstase, a fost imparțial. Judecătoria Centru analizează cererea de recuzare a judecătorului. În fața judecătoriei, de asemenea, s-au adunat zeci de persoane care-l susțin pe Andrei Năstase.

Mandatul lui Andrei Năstase, care a fost ales la 3 iunie primar al Capitalei, urma să fie validat de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru pe 15 iunie. Ședința însă a fost amânată pentru data de 18 iunie, ora 09:00. Potrivit reprezentaților de la PPDA, acest lucru se întâmplase atunci deoarece socialiștii au depus pe 14 iunie, o contestație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării