main logo
556

Năstase: Suntem martorii unei alianțe nedeclarate dintre PSRM, PDM și Partidul Șor

Reprezentanții Blocului ACUM, care au convocat pentru astăzi, 21 mai, „sesiunea specială” a Parlamentului, susțin că între Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Partidul Șor există o alianță nedeclarată, „care funcționează împotriva poporului”.

Năstase: Suntem martorii unei alianțe dintre PSRM, PDM și Partidul ȘorFoto: Ipn.md

La sesiune s-au prezentat doar deputații ACUM, iar liderii blocului au declarat că cele trei entități ar trebui să-și asume public paralizarea activității Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-o conferință de presă, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că, propunând întrunirea parlamentarilor, astăzi, în ședință specială, Blocul ACUM a mai făcut o încercare de deblocare a situației din Parlament. Astfel, formațiunea și-a dorit să inițieze procesul de desemnarea a organelor de conducere a legislativului, dar și pentru a vota „pachetul de legi antioligarhice, menit să elibereze instituțiile statului din captivitate”.

„După ce am făcut și alte invitații, inclusiv la grupul de lucru, și această invitație a fost refuzată de către fracțiunea socialiștilor, următoarea acțiune cu care am venit noi a fost să convocăm această ședință în sala Parlamentului, pentru că au fost refuzate celelalte forme de discuții”, a menționat Maia Sandu. Politiciana a spus că Blocul ACUM este în continuare deschis să discute aceste legi și modul în care se poate ajunge la votarea lor, iar dacă nu va fi un răspuns pozitiv, atunci cei care nu răspund trebuie să-și asume responsabilitatea pentru alegerile anticipate.

„Suntem cu toții martori la faptul că în prezent, de facto, există o alianță, o majoritate nedeclarată, neasumată, o majoritate compusă din parlamentarii PSRM, PDM, ai acestui partid numit Șor. Și această majoritate funcționează împotriva cetățenilor Republicii Moldova, împotriva țării. Această majoritate a făcut nefuncțional un Parlament întreg, forumul suprem legislativ al țării, din toate punctele de vedere”, a declarat Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr.

După ce Blocul ACUM a anunțat ședința, Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă în care declară propunerea de a organiza ședința Parlamentului ca fiind nefondată și care nu merită să fie luată în considerare.

 „Fracțiunea Partidului Socialiștilor subliniază că pentru a depăși criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puțin, privind alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului”, se spune în comunicat. Partidul Socialiștilor confirmă „disponibilitatea și interesul său pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării