main logo
3920

Năstase sugerează cine ar putea rămâne în locul său la MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, va renunța la funcția de la minister dacă va câștiga cursa pentru șefia Primăriei.

Năstase sugerează cine ar putea rămâne în locul său la MAIFoto: agora.md

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei ședințe a Clubului Jurnaliștilor de Investigație, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Mai mult, Năstase a sugerat, aparent accidental, cine ar putea rămâne în fruntea ministerului în cazul în care el va fi nevoit să renunțe la funcția de ministru.

„Un Slusari bunăoară poate prelua această funcție. Un Ionescu, un Popescu. Oameni se găsesc. Toată lumea știe că voi participa la următoarele alegeri pentru a onora mandatul oferit de locuitorii Capitalei. Nu vă faceți griji, vom reuși să menținem ministerul și în continuare”, a declarat Andrei Năstase.

Ministrul Afacerilor Interne a explicat și de ce nu și-a anunțat candidatura până acum.

„Aș fi putut să-mi anunț candidatura acum o lună. Dacă o anunțam, trebuia să plec de la Minister. Dar eu vreau să fac lucruri bune”, a spus oficialul.

Năstase nu a ezitat să facă și câteva promisiuni electorale:

„Acești oameni au luat o decizie anul trecut, iar votul lor a fost călcat în picioare. Sunt încrezător că voi putea face față așteptărilor cetățenilor și orașul nu va ajunge să fie conduși de niște oportuniști, ci de o echipă managerială care va face schimbarea. Vom avea și drumuri mai bune”.

În context, șeful de la Interne a precizat că funcția politică pe care o are la partid nu este o piedică în buna gestionare a ministerului. Năstase susține că mai există și alte exemplu în lume în care cele două funcții sunt îmbinate:

„Am fost în landul Bavaria. Ministrul de interne bavarez este și angajat politic. Este important ca indiferent de statutul tău politic să respecți legea și să nu deviezi de la legile statului. 

Dacă se întâmplă în Germania, noi de ce nu putem?” Anterior, deputatul ACUM Mihai Popșoi a spus că Andrei Năstase va fi candidatul blocului pentru funcția de primar al Chișinăului. Mihai Popșoi a spus că PAS și Platforma DA s-au înțeles privitor, dar Maia Sandu a precizat că încă nu s-a luat decizia finală.

Știri.md amintește că Guvernul Sandu a fost învestit pe 8 iunie 2019. Iese că 100 de zile de la numirea miniștrilor, inclusiv cel de la MAI se împlinesc pe 16 septembrie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării