13 februarie, 22:32
370
0
Năstase spune de ce PPDA a decis să îl susţină pe Grigore Cobzac la alegeri
13 februarie, 22:32
370
0

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr Andrei Năstase dă de înţeles că nu s-a supărat pe Maia Sandu şi Partidul Acţiune şi Solidaritate pentru că a ales să înainteze propriul candidat pentru alegerile parlamentare din Hînceşti, care vor avea loc pe 15 martie.

Foto: știri.md

Deşi a evitat să răspundă direct la întrebare, Năstase spune că a „trecut cu uşurinţă peste multe supărări”, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

În cadrul emisiunii Puterea a Patra, Andrei Năstase a enumerate motivele şi argumentele pentru care PPDA a ales să îl susţină pe Grigore Cobzac la alegerile din Hînceşti (care a decis să candideze independent, decizie din cauza căreia a fost exclus din PAS), şi nu pe candidatul PAS – Olesea Stamate.

„În 2019, cu Plahotniuc la putere, cu toate mijloacele administrative, acolo era un primar PD, în condiţii foarte dificile, domnul Cobzac a avut cel mai mare sprijin, după domnul Botnari. 

Ăsta a fost primul meu argument. Doi - este din Hînceşti. Trei – domnul Cobzac a rezistat de-a lungul timpului, atunci când Plahotniuc îi pisa pe toţi, pe unii îi cumpăra, a fost un grup de oameni din PLDM care au rezistat. Restul s-au dus. Aceşti oameni fac parte dintr-o categorie căreia eu îi spun „caractere”. 

Plus, am consultat oamenii din Hînceşti. (…) Apoi, domnul Cobzac a trecut toate filtrele de integritate, meritocraţie şi profesionalism”, a declarat Andrei Năstase.

Ce ţine de pactul de neagresiune, propus de PAS spre semnare, „faci un pact de neagresiune atunci când există agresiune”.

„M-aţi văzut pe mine să agresez pe cineva? Plus, colegii mei au spus foarte clar: a spune adevărul nu înseamnă a agresa”, a conchis Năstase.

Amintim că PAS a anuunţat că Olesea Stamate va fi candidatul partidului la alegerile parlamentare noi din circumscripţia nr. 38 Hînceşti. 

Membrul PAS, Grigore Cobzac s-a arătat nemulţumit de această decizie şi a anunţat că va candidat independent. Drept urmare, PAS a decis să-l excludă din partid.

Peste câteva zile, PPDA a anunţat că îl va susţine în aceste alegeri pe Grigore Cobzac, insistând iniţial pe un candidat apolitic.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter