main logo
919

Năstase: Șor și Plahotniuc vor răspunde pentru încălcările comise

Chiar dacă au fugit din țară, Ilan Șor și Vlad Plahotniuc vor răspunde pentru încălcările comise.

Năstase: Șor și Plahotniuc vor răspunde pentru încălcările comise

Declarațiile au fost făcute de Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii ”În Profuzime” de la PRO TV, transmite Știri.md cu referire la noi.md.

“Dacă mai erau Șor și Plahotniuc pe aici, erau arestați. Au plecat când sistemul ne persecuta, ne urmărea, eu și Maia Sandu eram interceptați. Șor are niște dosare penale și va avea și altele. Imediat după ce am dispus măsuri interne de căutare, l-am anunțat în căutare internațională. Într-un anumit moment, pot să spun că am avut o mică intervenție și acum este anunțat în căutare internațională”,  a spus Năstase. 

Totodată, ministrul a spus că nu este atât de importantă extrădarea lui Ilan Șor din Israel.   

“Dacă nu va fi extrădat aici, pentru mine este important să facă pușcărie oriunde”, a conchis Năstase. 

Ministrul Afacerilor Interne spune că, odată cu finalizarea dosarului, cei care au închis niște dosare vor răspunde în fața legii. Referindu-se la fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, Năstase a specificat că acesta este anchetat în niște dosare. Acesta a ezitat să spună dacă știe unde se află în aceste momente Plahotniuc, însă a specificat faptul că speră ca din vizita care urmează să o efectueze în SUA să poată afla mai multe despre principalul beneficiar al furtului miliardului. 

”Sper că în vizita pe care o voi efectua în Statele Unite vom afla mai multe. Trebuie să investighez drumul banilor, cine este beneficiarul. Procurorii, din păcate, nu se pot baza foarte mult pe raportul Kroll. Cel puțin din ceea ce am citit în primul raport”, a declarat Năstase. 

Totodată, acesta a spus că nu a citit deocamdată raportul Kroll II.  “Deși am avut posibilitatea să am acces la el. Sunt sigur că s-au cheltuit bani enormi și acest lucru s-a făcut pentru a tergiversa procesele”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării