main logo
1282

Năstase și Sandu s-au întâlnit cu Merkel: Ridicați punți, nu divizați

„Ridicați punți, nu divizați, este mesajul Angelei Merkel adresat oamenilor politici ai Europei Prezentului și Viitorului”, spune Andrei Năstase în urma unei întâlniri cu cancelarul German, Angela Merkel.

Năstase și Sandu s-au întâlnit cu Merkel: Ridicați punți, nu divizați

„Am avut o frumoasă întrevedere cu Cancelarul German, Dna Angela Merkel, la München. Ridicați punți, nu divizați, este mesajul Angelei Merkel adresat oamenilor politici ai Europei Prezentului și Viitorului. Manfred Weber, candidatul PPE la președinția Comisiei europene este susținut necondiționat pentru că este omul capabil să mobilizeze o Europă mai bună în apărarea valorilor noastre. Miza uriașă a votului de astăzi este EUROPA, care trebuie păstrată unită și apărată atât de naționaliști, cât și de populiști. Să mergem cu toții la vot! Să ne apărăm valorile și viitorul”, a conchis acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

De asemenea și Maia Sandu s-a înâlnit cu cancelarul german, dar și cu alte persoane oficiale.

Am fost onorată să particip ieri la München la evenimentul de încheiere a campaniei Partidului Popular European pentru europarlamentare. M-am bucurat să întâlnesc importanți lideri ai Uniunii Creștin-Democrate (CDU) - doamna Angela Merkel, Cancelar Federal al Germaniei și doamna Annegret Kramp-Karrenbauer, noul președinte al CDU, precum și ai Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria (CSU) - domnul Manfred Weber, candidatul PPE pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene și domnul Markus Blume, Secretar General al CSU. 

În cadrul evenimentului am avut ocazia să discutăm subiecte ce țin de situația politică dificilă de la Chișinău cu Comisarul european Johannes Hahn și cu Președintele PPE Joseph Daul.

„Duminică sunt alegeri în Parlamentul European. Chiar dacă Republica Moldova nu este încă parte a familiei europene, de fiecare dată, când ne confruntăm cu probleme serioase, cerem ajutorul UE: când ne sunt încălcate drepturile și libertățile, când avem nevoie de sfaturi, când nu ne ajung bani ca să supraviețuim, când avem nevoie de investiții în economie. Uniunea Europeană înseamnă pentru noi o familie din care vrem să facem parte. 

O familie care asigură bunăstare, menține pacea, te ghidează când ești pe cale să comiți abateri, respectă libertatea și drepturile fiecărui om, promovează toleranța și încurajează dezvoltarea fiecăruia, așa încât să trăim cu toții bine și în siguranță.

Duminică Uniunea Europeană are nevoie de noi, de cei care dețin cetățenia UE. Să ieșim la vot, să o protejăm de corupți, extremiști, populiști și demagogi!”, a precizat aceasta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării