main logo
626

Năstase și Sandu comentează noile numiri la Curtea Constituțională

Potrivit lui Andrei Năstase, ultimele numiri la Curtea Constituțională (CC) ar fi un semn că „regimul este disperat” în ajunul alegerilor parlamentare.

Năstase și Sandu comentează noile numiri la Curtea ConstituționalăCum comentează Năstase și Sandu noile numiri la Curtea Constituțională

„Ceea ce vedem în momentul de față, din partea guvernării, instalarea în fruntea unor instituții importante din acest stat, cum este Curtea Constituțională, dar și alte instituții, a unor indivizi aserviți personal lui Vladimir Plahotniuc și acestei grupări criminale, care a pus stăpânire pe Republica Moldova, demonstrează faptul că regimul este disperat, panicat, îi este frică de populația Republicii Moldova, îi este frică de rezultatele viitorului scrutin”, a spus Andrei Năstase, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Liderul Platformei DA a mai adăugat că „instituțiile internaționale sunt cu ochii pe noi, pe instituțiile abilitate din Republica Moldova și tot mai multe voci spun că, în condițiile în care, minimul de norme democratice, care sunt necesare pentru un scrutin electoral, nu vor fi îndeplinite, alegerile riscă să nu fie recunoscute”.

„Se pare că nici echipa care a slujit foarte bine acest regim nu le insuflă suficientă încredere. Le este atât de frică, încât nu mai au încredere nici în cei care au dovedit că le sunt foarte loiale și încearcă să îi înlocuiască și pe aceștia cu membri ai familiei. Aceasta este politica de cadre a Partidului Democrat. [...] Am ajuns în situația în care nănași, cumetri, fini, astea sunt singurele criterii în baza cărora guvernarea numește oameni în funcții publice. Cine mai are dubii că acesta numai stat nu este?”, a adăugat și Maia Sandu.

Amintim că săptămâna trecută, Consiliul Suprem al Magistraturii l-a numit pe Corneliu Gurin, fost procuror general, în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

La 12 decembrie curent, deputatul PDM Artur Reșetnicov a fost numit de către Guvern în funcția de judecător al CC.

La ultima ședință a Parlamentului, Raisa Apolschi a fost numită și ea judecător la CC.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării