main logo
618

Năstase sesizează ambasadele privind furtul miliardului și laundromatul

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a trimis o scrisoare către șefii misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova și reprezentanților organizațiilor internaționale prezente în țara noastră.

Năstase sesizează ambasadele privind furtul miliardului și laundromatul

 Andrei Năstase susține în apelul său că în prezent, în Republica Moldova, se atestă o consolidare fără „precedent a controlului unui grup oligarhic, condus de liderul Partidului Democrat, asupra tuturor structurilor de stat, ceea ce reprezintă în opinia noastră o formă de uzurpare a puterii de stat, calificată de Constituția Republicii Moldova drept ‘cea mai gravă crimă contra poporului’”, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Una dintre promisiunile electorale, pe care le-am făcut în campanie, a fost emiterea unor scrisori unor instituții internaționale în ceea ce privește furtul miliardelor. Venim astăzi cu o scrisoare pe care o adresăm reprezentanților statelor acreditate pe teritoriul Republicii Moldova”. Aceasta a comunicat liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă

În scrisoarea sa, Năstase a făcut referire la jaful a unui miliard de dolari din sistemul bancar, anularea alegerilor locale și schimbare sistemului de vot, de la proporțional la un sistem mixt, în pofida recomandărilor partenerilor internaționali.

„Prin prezenta scrisoare, dorim să vă atragem atenția asupra unei grave deteriorări a climatului general de exercitare a drepturilor omului și libertăților politice în Republica Moldova, atestând alunecarea spre un regim politic voluntarist, cleptocratic și represiv, care devine principalul adversar al Acordului de Asociere, semnat la 27 iunie, 2014, cu Uniunea Europeană”, a mai adăugat Andrei Năstase.

În acest context, dânsul a sesizat mai multe organizații internaționale pentru a lansa oficial o anchetă internațională pentru identificarea valorilor financiare sustrase, înghețarea conturilor din străinătate ale grupurilor și persoanelor asociate schemelor de corupție și spălare de bani din Republica Moldova, sechestrarea tuturor bunurilor acestora din jurisdicțiile sesizate, tragerea la răspundere penală a făptuitorilor în conformitate cu normele de drept internațional, aplicarea unor sancțiuni personalizate celor care conduc Republica Moldova.

„Sunt dispus să colaborez cu oamenii legii din străinătate care vor ancheta acest caz, punând la dispoziție probe concludente privind jaful miliardului, spălătoria rusească și atacurile raider care dezvăluie legături directe cu grupul oligarhic din care face parte și liderul PD, Vladimir Plahotniuc”, a conchis Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării