main logo
420

Năstase răspunde dacă va candida la alegerile locale: O să știți

Andrei Năstase, spune că va anunța decizia privind participarea sa la alegerile locale din Chișinău, în momentul în care va fi decisă data scrutinului.

Andrei Năstase spune dacă va candida iarăși la alegerile locale

O declarație în acest sens a fost făcută de către liderul Platformei DA în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Sunt un om care respectă legea. Noi nu am ieșit bine din alegerile parlamentare. Depunem eforturi uriașe pentru a determina și pe alți deputați să purcedem la dezoligarhizarea acestui stat, prin luarea unor decizii corecte. O să știți neapărat.

Vedeți că acest Parlament a fost făcut nefuncțional pe baza unei decizii luate de Dodon și Plahotniuc, anume pentru a nu permite declanșarea alegerilor locale. Ei se tem de alegerile de la Chișinău ca „dracul de tămâie”. Nu au nicio șansă să câștige cu o populație atât de informată cum este cea de la Chișinău. În momentul în care va fi decisă data alegerilor, veți avea un răspuns chiar de la mine”, a declarat deputatul ACUM.

Amintim că la data de 10 mai, deputatul ACUM Octavian Țîcu a menționat că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, va candida din nou la alegerile locale din Chișinău.

„Este o chestiune pe care Andrei Năstase și-a asumat-o plenar. Au fost anumite discuții în Bloc referitor la poziționările pe care le va avea fracțiunea PAS, dar este un consens general că Andrei Năstase va reveni la campania electorală pentru cursa de a fi primar și cred că este o datorie pe care o are față de alegători. Din discuțiile particulare și dintre cele două fracțiuni, a fost clar că Andrei Năstase va candida din nou”, a spus Octavian Țîcu.

Amintim că la data de 25 iunie 2018, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel prin care alegerile locale noi din Chișinău au fost invalidate. Decizia nu poate fi atacată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

În turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, Andrei Năstase a acumulat cu 12.644 voturi mai mult decât Ion Ceban. Liderul Platformei DA a câștigat alegerile cu 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării