main logo
3405

Năstase propune un Guvern al salvării naționale: Cine ar fi membri

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, susține că Executivul pe care vrea să și-l asume partidul pe care îl conduce va fi numit „Guvern al salvării naționale”.

Năstase propune un Guvern al salvării naționale: Cine ar fi membriFoto: știri.md

Potrivit lui, din acest Guvern ar urma să facă parte „profesioniști din întreagă noastră societate”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

El a declarat în cadrul unui interviu pentru Deschide.md că partidul pe care îl conduce a propus o abordare în trei etape distincte în vederea numirii unui nou Guvern.

„Platforma DA va pune în dezbatere publică și în parlament un set de legi care derivă din Declarația adoptată în iunie, anul trecut de legislativ prin care Republica Moldova a fost declarată stat capturat.

Apelul nostru public va fi făcut către deputații din Parlamentul Republicii Moldova.

Ei vor lua act de acest set de legi care va garanta că, dacă vor fi votate, vor transfera cu adevărat puterea poporului și nu unui alt grup oligarhic.

Dacă legile vor fi votate, înseamnă că există în Parlament o majoritate calificată care dorește eliberarea Moldovei din întuneric, sărăcie și corupție generalizată.

Această etapă depășită, aceiași majoritate poate vota căderea guvernului Chicu și instalarea unuia cu adevărat reformator.

Acel set de legi trebuie implementat cu maximă rapiditate, iar Platforma DA își asumă această misiune”, a spus Năstase.

Politicianul a mai declarat că din eventualul Executiv „pot face parte oameni din întreaga noastră societate, dar vor fi profesioniști desăvârșiți în domeniile lor de activitate, oameni integri, adevărate caractere”.

„Vom numi acest guvern, „guvernul Salvării Naționale”, așa că din componența acestuia vor face parte doar oameni cu adevărat dedicați Moldovei și cauzei de democratizare a societății noastre.

Când vom ajunge la această etapă, dacă vom ajunge, transparența cu care se va forma acest guvern va fi, credeți-mă, un exercițiu istoric de transparență, corectitudine și responsabilitate.

Nimic, dar absolut nimic, nu va mai fi așa cum a fost în Moldova în ultimii 30 de ani, când politicul a tranzacționat funcții, interese și capital și nu s-a preocupat deloc de ceea ce este cu adevărat important: bunăstarea oamenilor și edificarea statului de drept.

Pentru că s-a făcut mereu la fel, iată unde am ajuns. Platforma DA va proceda așa cum se procedează în lumea civilizată, nu altfel.

Pentru noi este important să scoatem Moldova la lumină, ne interesează mai puțin meschinele calcule politice.

Fără să fiu patetic, vă spun foarte simplu că pentru noi importante sunt viitoarele generații, nu viitoarele alegeri”, a precizat Andrei Năstase.

Președintele Platformei DA a declarat că mizează în acest sens, în primul rând, pe sprijinul PAS, cu ai cărui reprezentanți a discutat recent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării