main logo
8883

Năstase: Procurorul general pune la cale o crimă. L-a chemat pe Pînzari

„Procurorul general interimar, torționarul din 7 aprilie 2009, Igor Popa, pune la cale o crimă. Acum 40 de minute, acest individ, care era obligat să ia o decizie cu privire la denunțul pe care l-am depus în privința uzurpării puterii în stat de către Plahotniuc și alții, a decis să cheme în biroul său pe un alt torționar, numitul Pînzari”.

Năstase: Procurorul general pune la cale o crimă. L-a chemat pe Pînzari

Declarația a fost făcută de ministrul de Interne, Andrei Năstase, într-un live pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Ieri a fost prezentat un raport cu privire la începerea unei cauze penale în ceea ce ține uzurparea puterii în stat. Un grup de procurori a făcut acest raport și l-a înaintat procurorului general interimar. În loc să ia o decizie, acest individ încearcă să obstrucționeze o crimă. Insist ca presa de investigație să meargă la Procuratura Generală și să-i ceară socoteală”, a spus Andrei Năstase.

Deocamdată, Igor Popa nu a venit cu o reacție.

Menționăm că ieri, 22 iulie, Andrei Năstase a anunțat că MAI a intrat în posesia scrisorii autorităților elvețiene privind intenția de transmitere a informației către autoritățile RM ce țin de implicarea ex-liderului PD, Vlad Plahotniuc, în scheme de spălare de bani. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Dânsul a precizat că autoritățile Republicii Moldova urmau să confirme primirea informației până la data de 21 iunie curent, dar aceasta a fost tăinuită de ex-procurorul general Eudard Harunjen.

Totodată, Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității lui Plahotniuc și Șor și anunțarea acestora în căutare internațională.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării