main logo
4182

Năstase: Potrivit informațiilor MAI, Plahotniuc și Șor nu au părăsit țara

Potrivit informațiilor pe care le deține MAI, Plahotniuc și Șor nu au părăsit țara.

Năstase: Plahotniuc și Șor nu au părăsit țara potrivit datelor MAIColaj: Știri.md

Declarația aparține ministrului de Interne, Andrei Năstase, și a fost făcută de la tribuna Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Potrivit informațiilor pe care le deține MAI, Plahotniuc și Șor nu au părăsit țara. Reprezentanții ministerului urmează să efectueze investigații suplimentare cu colegii din Ucraina și să ne spună dacă llan Șor și Vlad Plahotniuc au plecat prin acel coridor, regiunea transnistreană, acolo unde Republica Moldova nu a reușit să stabilească niște mecanisme exacte și puternice de control. Ulterior, vom veni cu mai multe detalii.

Mai există și altă posibilitate de a părăsi țara. Pe Aeroportul din Chișinău s-a creat un coridor pentru bandiți, prin care au trecut în permanență Plahotniuc și Șor. Au trecut cu bani și bunuri de valoare mare. Fac apel către toate instituțiile statului: să trimită de urgență actele judecătorești prin care lui Șor i s-au aplicat interdicții de părăsire a țării”, a declarat Andrei Năstase.

Menționăm că democrații Andrian Candu, Vladimir Plahotniuc, dar și toată fracțiunea Partidului Șor lipsesc de la ședința Parlamentului care are loc în aceste clipe.

Precizăm că ieri, în cadrul unei emisiuni, Igor Dodon a declarat că Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au plecat împreună din țară.

Amintim că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că nu se află în Republica Moldova. „Am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare”, a scris Vlad Plahotniuc.

Ceea ce ține de vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, dânsul ar fi efectuat săptămâna trecută o vizită la Washington, SUA, pe fondul crizei politice din Moldova, asociată cu dorința PDM-ului de a nu transmite puterea noii guvernări, scrie NewsMaker.

Iar vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a confirmat precum că Andrian Candu este plecat din țară, însă s-a eschivat să spună dacă a plecat într-o vizită la Washington, SUA.

Alte informații despre unde ar putea fi Candu și dacă a revenit sau nu de la Washington, deocamdată, nu se cunosc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării