13 februarie, 22:01
2 327
2
Năstase: Partenerii externi nu acceptau asumarea răspunderii de Guvernul Sandu
13 februarie, 22:01
2 327
2

Andrei Năstase a declarat că partenerii externi ai Republicii Moldova „nu au acceptat actul de asumare” de răspundere din partea Guvernului Sandu pe problema selectării procurorului general al țării.

Foto: știri.md

Declarația a fost făcută la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„O spun cu toată responsabilitatea. Partenerii noști externi nu au acceptat actul de asumare ca modalitate de rezolvare a problemei. 

Asta din discuțiile cu ei, nu știu din alte părți. Din discuțiile cu ei am găsit multă dezamăgire”, a declarat Andrei Năstase.

„Se vehicula pe atunci că socialiștii nu vor vota demiterea. Eu am spus „vor vota demiterea, haideți să căutăm alte soluții”. 

Haideți să retragem asumarea și să o introducem în Parlament și atunci socialiștii urmau să decidă dacă să voteze sau nu. Era să fie o hârtie de turnesol. 

Nu era nevoie să cadă Guvernul ca să ne dăm seama că socialiștii nu vor asumare de răspundere”, a mai adăugat Năstase.

Amintim că Guvernul Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce Maia Sandu a venit, prin asumare de răspundere, cu un proiect de modificare a Legii Procuraturii, care i-ar fi permis să preselecteze personal candidații pentru funcția de procuror general, pe care să îi înainteze către Consiliul Superior al Procurorilor.

Socialiștii au calificat inițiativa drept anticonstituțională și au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, care a fost votată de 63 de deputați socialiști și democrați.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter