main logo
629

Năstase: Nu vrem anticipate, dar dacă se vor produce, vom merge la oameni

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, copreședinte al blocului ACUM spune că formațiunea pe care o reprezintă nu își dorește alegeri anticipate, dar dacă acest lucru se va produce, va merge la alegători pentru „a le explica cum stau lucrurile”.

Năstase: Nu vrem anticipate, dar dacă vor fi, vom merge la oameniFoto: Știri.md

Declarația a fost făcută de politician la emisiunea „Important” de la TVC21, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Nu ne dorim alegeri anticipate, dar dacă ele se vor produce, vom merge la oameni, o să le explicăm cum stau lucrurile, cine a făcut o alianță pentru a paraliza activitatea Parlamentului, cine nu a vrut să iasă la serviciu”, a afirmat politicianul.

Andrei Năstase se întreabă de ce Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor nu-și asumă guvernarea, dacă în spațiul public sunt lansate mesaje că blocul ACUM s-ar face vinovat de situația creată.

Despre alegerile locale, Andrei Năstase spune că președintele PDM Vlad Plahotniuc și liderul neoficial al PSRM Igor Dodon caută soluții pentru a amâna alegerea primarului general al Chișinăului de către chișinăuieni. Politicianul a menționat că se caută soluția ca edilul să fie ales de un consiliu. 

„Ce înseamnă să se înțeleagă Plahotniuc și Dodon să anuleze alegerea de către oameni a primarului Chișinăului și să o ducă în obscuritatea unor consilii, așa cum era pe timpuri?”, spune liderul PPDA.

Despre adresarea la Curtea Constituțională de către președintele Igor Dodon pentru a fi stabilită data când șeful statului va putea dizolva Parlamentul în caz că nu se va forma o majoritate parlamentară, Andrei Năstase spune că Igor Dodon nu ar fi trebuit să se adreseze Înaltei Curți pentru că în Constituție scrie clar care sunt pașii care trebuie urmați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării