main logo
749

Năstase: Nu se face nimic pentru interconectarea energetică cu România

Guvernarea actuală nu face nimic pentru interconectarea energetică cu România, susține președintele fondator al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Năstase: Nu se face nimic pentru interconectarea energetică cu RomâniaColaj: Știri.md

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la NTV Moldova, transmite Știri.md.

„Oamenii au renunțat la electricitate și au ajuns la lemne. Despre aprovizionarea noastră din Est cunoaștem de ani de zile, avem 30 de ani în care am constatat de fiecare dată că suntem tot mai independenți și mai independenți. Câtă interconexiune cu spațiul românesc sau cu spațiul european am avut în ultima perioadă? Zero! Toate guvernările de până acum s-au bătut cu pieptul deschis împotriva tancurilor rusești. În paralel, nu era bine să se facă interconectările energetice cu sistemul românesc electric? Era, dar nu s-a făcut nimic și nu fac nici cei de astăzi”, a spus Năstase.

Totodată, Andrei Năstase s-a referit și la contractul cu Gazprom de livrare a gazelor, despre care a spus că nu a fost gestionat în interesul cetățenilor și susține că în procesul de negociere a contractului trebuia de apelat la cei care se pricep mai bine. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării