main logo
1105

Năstase: Nu formalizarea unei coaliții e importantă, ci proiectele concrete

După o zi în care a dispărut din spațiul public, liderul PPPDA, Andrei Năstase, a susținut în această dimineață, 5 noiembrie, o conferință de presă în care i-a urat primarului ales, Ion Ceban, să îndeplinească cu strictețe programul electoral făcut public și l-a asigurat de faptul că aleșii locali ai blocului ACUM vor susține orice proiect propus ce va fi în beneficiul tuturor chișinăuienilor.

Năstase: Nu formalizarea unei coaliții e importantă, ci proiecteleFoto: știri.md

„Nu formalizarea unei coaliții este importantă, ci proiecte și măsuri concrete care să aducă valoare adăugată în viața locuitorilor capitalei”, a declarat Andrei Năstase. Președintele PPPDA a precizat că se va întoarce la Ministerul Afacerilor Interne, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Andrei Năstase, pentru care în turul doi al alegerilor din Chișinău au votat 47,61% din alegători, a spus că își asumă acest rezultat, „care trebuie privit în complexitatea sa – de la întârzieri în luarea de măsuri drastice de reformare a audiovizualului, a sistemului de drept și inerentele erori ale actului de guvernare, până la boicotarea scrutinului de unele segmente electorale”. 

„Trebuie să vorbim și de diferența uriașă de resurse financiare, dar mai ales mediatice, pe care le-au avut la dispoziție concurenții electorali. Rezultatul reprezintă și un semnal venit dinspre oameni, care așteaptă de la noua guvernare și de la noi, cei din blocul ACUM, intensificarea luptei pentru reclădirea democrației și a statului de drept. În calitate de lider politic, am decontat la acest scrutin faptul că unii cetățeni simt că nu ne mișcăm suficient de repede și că am făcut prea multe compromisuri”, a menționat liderul PPPDA.

Andrei Năstase a dat asigurări că „Platforma DA și blocul ACUM nu se vor abate de la procesul de reformă profundă a societății noastre, de asanare a reformei justiției și Procuraturii, de a transforma toate instituțiile în entități care să lucreze spre binele oamenilor, în spiritul valorilor europene pe care este fundamentat programul de guvernare”. 

Președintele PPPDA și-a asumat să facă, împreună cu colegii, o analiză lucidă a stării de lucruri și să promoveze o reformă internă care să optimizeze mecanismele de planificare strategică, organizare și coordonare, comunicare și interacțiune cu cetățenii și aderenții teritoriali.

„Țin să mulțumesc încă o dată colegilor mei pentru implicarea în procesul de edificare a unei democrații autentice în Republica Moldova. Este o luptă de durată și nu se va termina prea curând”, a mai spus Andrei Năstase.

În turul doi al alegerilor locale din municipiul Chișinău (3 noiembrie), Ion Ceban a fost votat de către 123 807 de chișinăuieni, în timp ce pentru Andrei Năstase și-au dat votul 112 513 de alegători.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării