538
0
Năstase: Nu era nevoie de adresarea lui Dodon la Curtea Constituțională
538
0

Copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, consideră că nu era nevoie ca șeful statului să se adreseze Curții Constituționale pentru a clarifica dacă poate sau nu să înainteze un candidat pentru funcția de premier.

Politicianul consideră că Legea fundamentală este suficient de explicită la acest subiect și adresarea nu a fost necesară. Declarația a fost făcută la emisiunea „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

În opinia lui, în Constituție este scris negru pe alb că președintele, după ce va consulta fracțiunile parlamentare, va veni cu numele candidatului la funcția de premier.

„Domnul Dodon pentru cine a fost ales președinte? Pentru sine, pentru familia sa, pentru gruparea sa politică și nu doar politică sau a fost ales în funcția sa de președinte pentru a sluji această societate?”, se întreabă Andrei Năstase. 

Potrivit lui, Igor Dodon s-a adresat la CC pentru că i-ar fi cerut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, acest lucru.

Despre continuarea discuțiilor dintre blocul ACUM și PSRM, Andrei Năstase spune că mai „există loc pentru o colaborare”. 

„Avem nevoie ca cineva să-i determine pe cei din PSRM”, a menționat liderul PPDA.

Andrei Năstase spune că retorica blocului ACUM a fost foarte sinceră în raport cu socialiștii. 

„În timp ce noi căutăm soluții pentru a face funcțional Parlamentul, pentru a vota legi care vizează domeniul social, economic, ei caută pretexte”, a afirmat politicianul.

Citește și
article image
Dodon merge în SUA. Va vorbi de la tribuna Adunării...
0
161
article image
De ce deputații ACUM văd în acordul cu PSRM un fel de rău...
5
522
article image
Dodon: Are loc relansarea totală a relațiilor dintre...
3
223
article image
Dodon: Dacă PSRM și-ar dori, ar crea singuri majoritate...
2
447