699
0
Năstase: Nici eu nu sunt Nelson Mandela, nici Sandu nu e Indira Gandhi
699
0

Liderul Platformei DA susține că în timp ce formațiunea sa caută soluții pentru ca forțele democratice să învingă la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020, „alții caută pretexte și scuze”.

Colaj: știri.md

Andrei Năstase cheamă liderii de dreapta să renunțe la ideea de a discuta despre propriile nume și să pună „pe centru un proiect de țară”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Nu este despre noi vorba, nici despre mine, nici despre doamna Maia Sandu. Noi vorbim tot timpul despre nume. Nici eu nu sunt Nelson Mandela, nici Maia Sandu nu este Indira Gandhi. Nu, vorbim despre Republica Moldova și hadeți să vorbim mai puțin despre noi”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Moldova în direct” de la M1.

„Asta propun eu, să punem Moldova în centru, să punem un proiect de țară, o strategie pentru această țară, și să găsim mijloacele de realizare a acesteia. Unul dintre aceste mijloace este viitorul președinte de țară, care nu trebuie să fie doar al Platformei DA, doar al PAS sau doar al PUN, PL, PLDM, PD și acest lucru este posibil dacă ne dorim asta”, a explicat liderul Platformei DA, în contextual apelului său de a înainta un candidat comun, apartinic, al tuturor forțelor pro-europene, la alegerile prezidențiale.

Totodată, Andrei Năstase a lăsat să se înțeleagă faptul că unii nu sunt de accord cu idea candidatului apartinic.

„Noi căutăm soluții, altcineva, se pare, caută pretexte și scuze”, a mai spus Năstase.

Platforma DA a anunțat că așteaptă un răspuns favorabil apelului său până la sfârșitul lunii februarie, în caz contrar, formațiunea își va înainta propriul candidat la prezidențiale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter