main logo
404

Năstase: MAI a fost curățat de scheme de corupție și depolitizat

Ministerul Afacerilor Interne al Moldovei a fost curăţat complet de schemele de corupţie şi de contrabandă, a fost depolitizat şi orientat către lupta consecventă împotriva corupţiei.

Năstase: MAI a fost curățat de scheme de corupție și depolitizatFoto: știri.md

O declaraţie în acest sens a făcut Andrei Năstase vineri, la prezentarea raportului de activitate în primele 100 de zile de aflare în funcţia de ministru de Interne, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat că, atunci când a preluat funcţia, şi-a pus drept sarcină principală să scoată poliţia din procesele politice şi din subordonarea faţă de regimul criminal oligarhic.

"Procesul de scăpare de moştenirea grea din ultimii ani a început pe 8 iunie. Nu a fost uşor. Mai demult, Ministerul Afacerilor Interne tolera şi proteja activităţile ilegale legate de contrabanda cu ţigări, anabolizante, precum şi a acţionat în interesul unui grup restrâns de oameni. Structurile MAI s-au implicat în corupţie şi au făcut abuz de serviciu, filau cetăţenii şi interceptau convorbirile lor, adică au fost încălcate drepturile şi libertăţile fundamentale. Toate aceste scheme au fost distruse într-un timp scurt", susţine Năstase, care candidează la funcţia de primar al Chişinăului şi este obligat să-şi suspende activitatea de şef al MAI.

El a mulţumit partenerilor externi, în special, SUA, Uniunii Europene şi României, pentru susţinerea practică şi morală în această activitate.

"Astăzi, Ministerul Afacerilor Interne este orientat pe acordarea ajutorului cetăţenilor, asigurarea siguranţei şi cerinţelor lor legale", a spus Năstase.

Referindu-se la viitoarele alegeri locale, el a subliniat că poliţia va contracara toate tentativele de a mitui alegătorii şi de a finanţa concurenţii în mod ilegal.

"Însă MAI nu va fi implicat în procesele politice, scopul poliţiei este de a asigura ordinea publică şi siguranţa alegătorilor", a spus Năstase.

"Campania electorală se apropie, dar eu voi ajuta Ministerul Afacerilor Interne în orice funcţie m-aş afla", a concluzionat Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării