main logo
1275

Năstase, la București: Prima mea vizită în calitate de viceprim-ministru

Azi, la București, ministrul de Interne, Andrei Năstase și prim-ministrul R. Moldova au fost primiți la Palatul Cotroceni, de către preşedintele român Klaus Iohannis.

Năstase, la București: Prima mea vizită în calitate de viceprim-ministru

După întrevedere, ministrul a menționat că dialogul dintre cele două părți s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și degajată, transmite Știri.md.

„Întrevederea cu președintele României, domnul Klaus Iohannis s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și prietenească și am constatat cu deplină satisfacție că avem o viziune comună cu privire la necesitatea susținerii proceselor democratice și relansării agendei de reforme menite să readucă Republica Moldova pe făgașul statului de drept și al valorilor europene”, a menționat Năstase.

„Mă bucur deosebit de mult că am avut privilegiul de a efectua astăzi prima mea vizită în calitate de viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne al Republicii Moldova în România, partenerul care a susținut parcursul european al țării noastre și care a avut un aport esențial în vederea depășirii crizei politice recente de la Chișinău.

Totodată, am discutat despre necesitatea consolidării securității la nivel regional, inclusiv la frontiera de Est a Uniunii Europene care constituie un deziderat comun al ambelor părți.

Astfel, este firesc ca reluarea reformei justiției și afacerilor interne, combaterea cu determinare a corupției și a contrabandei, dar și investigarea fraudei bancare să reprezinte priorități zero pentru noi, iar eu, în calitate de viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne, voi milita pentru toleranță zero față de orice înseamnă corupție, abuzuri sau folosirea iresponsabilă a banului public.

Agenda noastră este una ambițioasă și urmărește transformarea reală, nu doar declarativă, a Republicii Moldova într-un stat modern și prosper, în care cetățenii să se simtă liberi și în siguranță. Vom avea nevoie în continuare și contăm pe sprijinul României, în spiritul relației speciale care leagă cele două maluri ale Prutului, pentru a putea veni în întâmpinarea acestor așteptări”, a menționat Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării