564
1
Năstase își motivează decizia de a instala crucifixul în holul MAI
564
1

Criticat pentru că a amplasat crucifixul imens, ministrul de Interne vine cu explicații. „Nu există niciun fel de scop politic”, afirmă Andrei Năstase, menționând că a consultat și părerea altor colegi, care ar fi fost de acord cu el.

La evenimentul de ieri, au fost prezenți ambii mitropoliți, cel al Moldovei și al Basarabiei, care nu au mai fost văzuți împreună de ani buni, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRU DE INTERNE: Nu există niciun fel de scop politic. Intențiile mele de unifica societatea, de a o face mai bună, de a o încuraja să trăiască în credință, în adevăr, să trăiască în dragoste de Dumnezeu s-a materializat prin acest eveniment.  Mi-am consultat colegii, în mare parte la fel ca și mine credincioși, au căzut de acord.

Inaugurarea crucifixului a stârnit critici printre internauți. În mare parte, oamenii au văzut din acest eveniment o încercare de a obține dividende politice. 

Alții au asemănat gestul ministrului cu fosta guvernare sau cu președintele, deseori aflați în compania mitropolitului. 

Autorul blogului „Ortodoxia – pentru că așa trebuie” a menționat că prin instalarea crucifixului reprezentanții altor culte sau ateiștii ar fi discriminați.

Și fostul premier, în prezent om de afaceri, Ion Sturza, l-a criticat pe ministru pentru acțiunea de ieri. Iar altcineva l-a transformat pe Andrei Năstase în preot, fotografia devenind virală pe rețelele sociale.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRUL MAI: Da Popescu ce-a spus, da Ionescu ce-a spus? da Georgescu..? Respect dreptul fiecăruia de a se exprima dacă o face decent și cât se poate de corect.

Întrebați ce părere au despre inaugurarea crucifixului, câțiva angajați ai ministerului susțin că, deși sunt necesare, astfel de lucruri nu se afișează în public.

Este un lucru sfânt pe care trebuie să-l prețuim.

– Când treceți pe alături vă faceți cruce? – Nu-mi fac, așa oficial, ca să mă vadă lumea. Dar în gândul meu, permanent.

Pentru cei care cred, nu-i neapărat să fie afișat. Dar dacă tot este afișat, este un lucru binevenit.

Crucifixul cu o înălțime de doi metri a fost oferit în dar, însă ministrul nu a vrut să ne spună de la cine. 

La evenimentul de ieri, mitropolitul Vladimir a adus o cruce din Ierusalim, iar mitropolitul Basarabiei a venit cu o carte despre viața Sfântului Constantin cel Mare. Cei doi nu au mai apărut fața-n față de o perioadă îndelungată.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter