19 iul, 2019 14:34
1 229
2
Năstase: Imunitatea trebuie ridicată deputaților implicați în uzurpare
19 iul, 2019 14:34
1 229
2

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, susţine că trebuie ridicată imunitatea deputaţilor implicaţi în "uzurparea puterii".

Foto: Știri.md

Potrivit Infotag, el a făcut o solicitare în acest sens către Procuratura Generală, transmite Știri.md.

"Insist pe necesitatea şi le cer în mod expres celor de la Procuratura Generală să solicite Parlamentului ridicarea imunităţii lui Plahotniuc, Şor şi altor deputaţi implicaţi în procesul de uzurpare a puterii în stat. Doar aşa vom putea să aflăm adevărul", a spus Năstase.

El a amintit că Ilan Şor a părăsit Moldova ilegal, nu există semne despre trecerea frontierei. În afară de aceasta, el a încălcat decizia instanţei de judecată şi nu a solicitat permisiunea de a părăsi ţara, fiind sub control judiciar.

"În cazul lui Şor, a fost deja iniţiată o cauză penală pentru trecerea ilegală a frontierei. În ceea ce-l priveşte pe Plahotniuc, insist pe iniţierea unei cauze penale şi ridicarea imunităţii lui, dar şi a altor deputaţi care sunt vinovaţi de uzurparea puterii în stat", a spus ministrul.

În ajun, Preşedintele Igor Dodon a spus că, în viitorul apropiat, Procuratura Generală va solicita Parlamentului să ridice imunitatea parlamentară a unor deputaţi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter