9 oct, 2019 18:29
3 972
0
Năstase: Dodon nu înțelege că nu vrem scheme preluate de la Plahotniuc
9 oct, 2019 18:29
3 972
0

Igor Dodon nu înțelege că nu vrem scheme preluate de la Vlad Plahotniuc.

Foto: știri.md

Declarația a fost făcută de candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Blocului ACUM, Andrei Năstase, în cadrul transmisiunii live de pe platforma de sondaje Votum.md, transmite Știri.md.

Politicianul a avertizat că președintele țării, Igor Dodon, ar putea răspunde politic dacă va încerca să preia unele scheme de la Vlad Plahotniuc.

"Se pare că unii dintre noi, Dodon, nu prea a înțeles că noi chiar vrem reforme în justiție, procuratură. Noi vrem evoluție și nu stagnare, noi nu vrem preluarea unor scheme de la Plahotniuc pentru noi. Noi nu vrem preluarea controlului asupra justiției și procuraturii și asta sunt diferențele între noi. Am impresia că nu înțelege. Dacă nu va înțelege, va trebui să plătească politic și poate nu numai politic", a precizat Năstase.

Șeful statului nu a comentat, deocamdată, acuzațiile liderului PPDA, dar anterior le recomanda reprezentanților Blocului ACUM să nu se supere pe criticile sale, pentru că acestea ar putea fi mult mai dure.

Întrebat de ce îl critică pe Igor Dodon și a ales să facă o coaliție cu PSRM, Andrei Năstase, a declarat că nu există altă soluție la moment.

"Mi-aș fi dorit ca alianța majoritară să fie numai cu PAS, însă cunoașteți foarte bine cum s-au desfășurat alegerile precedente. În acele condiții era practic imposibil să obții o majoritate în Parlamentul Republicii Moldova. În condițiile în care Dodon și Plahotniuc împărțeau între ei tot spectrul mediatic din țară: televiziuni, portaluri, domeniul publicității, am acceptat această majoritate în care am făcut niște angajamente foarte clare care sunt în interesul oamenilor", a declarat Andrei Năstase.

În cadrul aceleiași transmisiuni live, Andrei Năstase a fost întrebat dacă a mers dimineață la Primăria Chișinău.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter