main logo
3142

Năstase: Dodon a discutat la Moscova viitoarea coaliție PSRM-PDM

Preşedintele Platformei DA, copreşedintele blocului ACUM, Andrei Năstase, afirmă că, recent, Igor Dodon a fost iarăşi la Moscova, unde a discutat viitoarea coaliţie a Partidului Socialiştilor cu Partidul Democrat.

Năstase: Dodon a discutat la Moscova viitoarea coaliție PSRM-PDMColaj: Știri.md

Despre aceasta el a comunicat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

El a menţionat că "Dodon a fost la Moscova, reprezentând interesele lui Vlad Plahotniuc (preşedintele Partidului Democrat - "I."), dar nu ale poporului Moldovei". 

"Preşedintele căuta acolo aprobarea pentru crearea unei coaliţii a socialiştilor cu democraţii. Dar, dintr-un anumit motiv, presa controlată de Dodon şi Plahotniuc a trecut sub tăcere acest lucru, preferând în schimb să difuzeze informaţii false despre vizita mea în Rusia", a spus liderul opoziţiei de dreapta.

El a negat informaţiile "răspândite de mass-media controlată de regim" şi a spus că "săptămâna trecută a avut întâlniri cu cetăţenii şi, de asemenea, a vizitat România şi Austria".

"Regimul foloseşte două instrumente pentru a exercita presiuni asupra opoziţiei. E vorba de holdingul media care răspândeşte minciuna şi manipulează opinia publică, precum şi de Ilan Şor (preşedintele Partidului Şor - "I."), care destabilizează permanent situaţia", a spus Năstase.

El a refuzat să dea detalii despre posibila vizită a Preşedintelui la Moscova.

"Aceasta este sarcina presei, să clarifice situaţia şi să afle de ce această vizită este ascunsă pentru public şi ce anume a făcut Preşedintele la Moscova, ce a discutat. Am fost martori la zeci de vizite ale lui Dodon în Rusia, care au fost reflectate pe larg în presă. De ce despre vizită nu s-a comunicat de această dată - această întrebare trebuie adresată lui Dodon şi lui Plahotniuc", a concluzionat Năstase.

Surse din cadrul Aeroportului Chişinău au confirmat pentru Infotag că Igor Dodon a zburat la Moscova în acest weekend şi a revenit la Chişinău luni seara. Contrar obiceiurilor, Preşedintele nu a anunţat despre vizita sa pe reţelele sociale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării