main logo
1143

Năstase, despre secretarul care a făcut campanie electorală pentru PDM

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a ținut să explice de ce a ales să-l lase la MAI pe Dorin Purice, unul din secretarii de stat care a făcut campanie electorală pentru Partidul Democrat.

Năstase, despre secretarul care a făcut campanie electorală pentru PDM

Năstase spune că „această instituție avea nevoie de o păstrare a memoriei instituționale de continuitate a unor procese”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Cunoașteți că acel regim și-a bătut joc de atâta lume. I-a obligat să facă ceva. Nu am de gând să-l justific pe domnul Purice că nu a ales să aibă mai mult curaj decât a avut. Dânsul era secretar de stat. Unul din cinci. Din toți cinci, patru au plecat.

Dincolo de frustrările mele, supărările mele, sunt un om de stat și privesc lucrurile prin prisma necesităților pe care le are instituția. Această instituție avea nevoie de o păstrarea a memoriei instituționale de continuitate a unor procese. Dorin Purice a gestionat suportul bugetar de peste 57 milioane de euro între 2017 și urmează 2020. Are recomandările tuturor instituțiilor cu care a colaborat. Știam care vor fi reacțiile. Știam că voi fi atacat. Va veni timpul când și de Dorin Purice și de alți angajați se vor ocupa niște procurori drepți”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Amintim că la data de 28 iulie, Andrei Năstase a numit trei secretari de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Aceștia sunt Ianuș Ierhan, Gheorghe Balan, Dorin Purice.

Tot aici este de precizat că ex-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Balan, a fost consilier în cabinetul prim-ministrului Pavel Filip, pe domeniul reintegrării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării