652
0
Năstase, despre România și Moldova: Unite de derapaje în statul de drept
652
0

Andrei Năstase, ministru de Interne și membru fondator al Platformei Demnitate și Adevăr, a declarat, joi, că România și Moldova au fost unite în ultimii ani de „un trist paralelism sub forma unor derapaje în sfera statului de drept”.

Foto: Știri.md

Discursul complet al lui Andrei Năstase, transmite Știri.md cu referire la stiripesurse.ro.

„Vă mărturisesc că mă încearcă multe emoții când văd această sală plină de oameni pe care îi unește un crez atât de simplu și atât de important: atașamentul profund față de valorile democrației și ale statului de drept, fundamentate prin demnitatea umană ca piatră de temelie a civilizației europene. 

Valori a căror fragilitate ne-am putut convinge pe ambele maluri ale Prutului în ultimii ani. Credeam la începutul anilor 1990, student fiind chiar aici în România, la Iași, că este doar o chestiune de timp până când aspirațiilor celor ce trăiseră întunericul dictaturii comuniste se vor putea împlini în plan politic, economic, social și moral. 

Cine ar fi crezut că cele două state unite de aceeași limbă, istorie, cultură, tradiție și neam, vor fi unite în ultimii ani și de un trist paralelism sub forma unor derapaje în sfera statului de drept. 

Derapaje care multă vreme părau că vor triumfa în fața binelui, a oamenilor corecți și drepți”, a afirmat, joi, Andrei Năstase, în cadrul alocuțiunii susținute la Consiliul Național al PNL.

Ministrul de Interne al Republicii Moldova și fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr a adăugat că președintele Klaus Iohannis este unul dintre liderii care reprezintă cheia de bază a luptei pentru salvarea democrației în România.

„ Din fericire pentru cetățenii de la București, Chișinău, de la Sibiu la Cahul, aceste vremuri au produs și lideri veritabili. Unul din acești oameni este cel care astăzi reprezintă cheia de boltă a luptei pentru salvarea democrației și a statului de drept în România, președintele Klaus Iohannis”, a adăugat Năstase.

Andrei Năstase participă la Consiliul Național al PNL, eveniment ce marchează lansarea neoficială a candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni. Liberalii își aleg, de asemenea, un nou prim-vicepreşedinte.

La eveniment se va realiza și fuziunea PNL cu PACT.

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la acest eveniment.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter