main logo
1483

Năstase, despre funcția la MAI: M-am dus, pentru că am avut o înțelegere

Fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a scos la iveală câteva detalii despre discuțiile purtate în 2019 privind ocuparea funcției de ministru al Afacerilor Interne.

Năstase, despre funcția la MAI: M-am dus, pentru că am avut o înțelegereFoto: știri.md

Năstase a mărturisit faptul că nimeni nu-și dorea atunci să ocupe acea postură, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Eu nu aș fi vrut să mă duc la niciun minister. Dar m-am dus, pentru că am avut o înțelegere cu doamna președintă atunci și cineva trebuia să ocupe acel loc. Nu avea cine să-l ocupe, nimeni nu-și asuma această responsabilitate ca să fie acceptat și de colegii mei și mi-am luat această cruce în spate.

Dar „șerpii mari” erau la Ministerul de Interne: Direcția 5, de acolo trebuiau scoși. Acolo au fost inițiate dosare importante cu interceptările, acolo au fost deconspirați cei care au dus turcii de aici, de acolo a pornit dosarul uzurpării puterii în stat, care aștept… dacă nu s-a ocupat Stoianoglo de el, să se ocupe cei care vin”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul  TV8.

Realitatea.md amintește că Andrei Năstase a fost ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova în Guvernul Maia Sandu, în perioada 8 iunie – 14 noiembrie, Guvern care ulterior a fost demis prin moțiune de cenzură cu voturile deputaților de atunci din fracțiunile PSRM și PDM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării