main logo
874

Năstase, despre ACUM-PSRM: Suntem ca apa şi uleiul în pahar

Majoritatea de guvernământ va putea menţine echilibrul existent, dacă nimeni nu va "depăşi graniţele". Declaraţia aparţine liderului partidului Platformei DA, Andrei Năstase.

Năstase, despre ACUM-PSRM: Suntem ca apa şi uleiul în paharFoto: Știri.md

Potrivit Infotag, el a menţionat în cadrul unui interviu pentru Teleradio Moldova că "ACUM şi PSRM sunt forţe complet diferite atât din punct de vedere ideologic, cât şi geopolitic", transmite Știri.md.

"Suntem ca apa şi uleiul într-un pahar. În pofida existenţei unor pretenţii, majoritatea guvernamentală funcţionează satisfăcător. Atât timp cât nu dă nimeni peste acest pahar lucrurile pot rămâne în acest echilibru stabil. 

Pentru Blocul ACUM prioritatea numărul unu este reformarea justiţiei şi a procuraturii. Procesul merge greu. Însă, procesele fundamentale nu se pot produce peste noapte. 

Pentru noi reformarea justiţiei şi a procuraturii sunt subiecte negociabile şi nu vom tolera careva abateri de la cursul ales", a spus Năstase.

El a recunoscut că a fost "şocat" de numirea reprezentantului partidului politic Vladimir Ţurcan în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale (CC) şi "va lupta pentru ca la şefia CC să fie aleasă o persoană neafiliată politic".

Năstase consideră că e nevoie de a semna un pact de neagresiune între PSRM şi ACUM.

"Trebuie să excludem posibilitatea turismului politic în Parlament şi să asigurăm o atmosferă sănătoasă în perioada desfăşurării alegerilor locale", a spus Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării