main logo
732

Năstase: Dacă alegerile vor fi fraudate, Moldova riscă să fie izolată

Dacă regimul de la guvernare va frauda alegerile, Republica Moldova riscă să fie izolată de comunitatea internaţională, consideră Andrei Năstase, preşedintele Platformei DA, care împreună cu Partidul Acţiune şi Solidaritate formează blocul electoral ACUM.

Năstase: Dacă alegerile vor fi fraudate, Moldova riscă să fie izolată

Potrivit agenţiei Infotag, comentând pe reţelele sociale acuzaţii Partidului Democrat în adresa sa precum că a făcut agitaţie electorală ilegală, politicianul de opoziţie a menţionat că „printr-un asemenea comportament regimul arată că se teme că locuitorii republicii vor ieşi în masă la alegeri", transmite Știri.md.

„Cei care lucrează cu ipoteza că pot frauda şi aceste alegeri, care lucrează cu ipoteza că se poate repeta scenariul halucinant de anul trecut (când alegerile primarului Chişinăului, la care a învins Năstase, au fost declarate nevalabile - „I."), trebuie să înţeleagă şi să analizeze consecinţele unei astfel de decizii. În primul rând, e vorba de riscul nerecunoaşterii alegerilor din 24 februarie de către întreaga lumea civilizată", a spus Năstase.

Potrivit lui, în acest caz, trebuie aşteptată „reacţia dură şi fermă a comunităţii internaţionale, a statelor membre ale Uniunii Europene şi a instituţiilor sale, a Statelor Unite ale Americii, a instituţiilor financiare internaţionale, ale Consiliului Europei, inclusiv ale Curţii Europene a Drepturilor Omului".

„Dar cea mai importantă reacţie este cea a oamenilor de acasă şi din diasporă", susţine politicanul de opoziţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării