main logo
3167

Năstase comentează evadarea lui Petic din sala de judecată

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, susține că Inspectoratul General al Poliției (IGP) a acționat în conformitate cu legea în cazul incidentului de ieri din dosarul Petic, dar și că după producerea evenimentului s-a autosesizat și a demarat procedurile corespunzătoare.

Năstase comentează evadarea lui Petic din sala de judecatăFoto: stiri.md

Abordat la subiect după ședința Guvernului, Andrei Năstase a declarat că ieri, 17 iulie, Gheorghe Petic ar fi părăsit sediul instanței pentru că a ajuns „la capătul răbdării”, că acesta „este o victimă” a fostului regim și că „din punct de vedere uman” îl înțelege pe inculpat, care este liderul organizației teritoriale Ungheni a PPDA, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Am luat act de faptul că a înțeles că orice acțiune care ar încălca legea va fi în detrimentul său”, a declarat Năstase precizând, totodată: „IGP a acționat conform legii și după producerea evenimentelor s-a autosesizat și a demarat procedurile corespunzătoare, așa cum trebuie să o facă indiferent de cine este vorba”.

Știri.md amintește că și șeful interimar al IGP, Gheorghe Bălan a comentat acest incident.

Amintim că Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, declarând că nu se mai întoarce la pușcărie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării