22 iul, 2019 13:05
3 889
0
Năstase cere Procuraturii Generale ridicarea imunității lui Plahotniuc și Șor
22 iul, 2019 13:05
3 889
0

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității lui Plahotniuc și Șor și anunțarea acestora în căutare internațională.

Colaj: Știri.md

Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Cer intentarea imediată a cauzei penale privind uzurparea puterii în stat, proces tergiversat de către fostul și actualul procuror general interimar. Solicitarea de către aceștia a ridicării imunității procesuale a lui Șor și Plahotniuc și alții, dar și anunțarea în căutare...După ce procurorii independenți ai Republicii Moldova vor face ceea ce trebuie făcut, după ce toate procedurile vor fi respectate, colegii mei din MAI îl vor aduce pe Plahotniuc în fața justiției...”, a spus Năstase.

Amintim că ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că nu se află în Republica Moldova. „Am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare”, a scris Vlad Plahotniuc.

Menționăm că la data de 19 iunie presa a scris că deputatul Ilan Șor a fost văzut în satul Susleni, raionul Orhei. Ziarul Național a scris însă că Ilan Șor nu ar fi părăsit teritoriul R. Moldova și că a fost văzut în aceste zile într-o localitate din raionul Orhei.

Potrivit lui Igor Dodon, Ilan Șor ar fi plecat din Moldova împreună cu Vlad Plahotniuc.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu a declarat: „El lucrează și în curând va chema presa într-o conferință de presă și va răspunde la toate întrebările”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter