main logo
936

Năstase: Astăzi CSP s-a mai acoperit încă o dată de rușine

Ministrul Afacerilor de Interne a venit cu o reacție la comunicatul de presă al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), după ce ședința care urma să aibă loc azi, 9 iulie, nu a mai avut loc.

Năstase: Astăzi CSP s-a mai acoperit încă o dată de rușine

"Comunicatul de astăzi al CSP reprezintă cântecul de lebădă al ultimului bastion al regimului autoritar și oligarhic al lui Plahotniuc. Faptul că tocmai CSP face trimitere în comunicat la independența justiției este cel puțin o glumă proastă, ba chiar o dovadă de cinism pur. Vreau să fiu foarte categoric: aici nu este vorba de mine, ci de cetățenii Republicii Moldova, care merită mai mult decât o Procuratură aservită unui dictator fugar care își face acum veacul prin hoteluri de lux", a scris Năstase pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md

În context, ministrul a afirmat că "astăzi CSP s-a mai acoperit încă o dată de rușine, dar vreau să îi asigur pe toți că nu vom renunța la lupta noastră de a scoate Moldova cu totul din captivitate".

Știri.md amintește că ieri, 8 iulie, Andrei Năstase a anunțat pe pagina lui de Facebook că azi CSP ar urma să se întrunească în ședință pentru a examina inclusiv pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general Eduard Harunjen.

Azi-dimineață însă, într-un comunicat, membrii Consiliului Superior al Procurorilor au infirmat anunțul făcut de Andrei Năstase precum că azi, la ora 10:00, ar urma să aibă loc ședința CSP

„Venim cu precizarea că pentru data de 09.07.2019 nu a fost preconizată și nici convocată o ședință în plen”, au spus aceștia în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării