main logo
1005

Năstase anunță în ce condiții va fi semnat acordul ACUM-PSRM

„Vom semna acest acord cu o singură condiție: socialiștii să-și asume alături de noi reformarea din temelie a sistemului judecătoresc și Procuraturii. În alte condiții – nu”.

Năstase anunță în ce condiții va fi semnat acordul ACUM-PSRMFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de Andrei Năstase după ședința de astăzi a Guvernului, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În aceste zile, reprezentanții Blocului ACUM și PSRM dezbat la nivel tehnic anumite propuneri care vizează reformarea justiției și în câteva zile ar putea ajunge la o înțelegere finală, a spus Maia Sandu.

Întrebată asupra căror chestiuni nu există deocamdată un compromis cu socialiștii, șefa Guvernului a vorbit despre reformarea Curții Supreme de Justiție: 

„Ne dorim să se schimbe modul în care aceasta funcționează. Toți cei care vor să ajungă în CSJ să treacă printr-o evaluare externă, în care noi ne propunem să ajungă și experți străini în această comisie. Discutăm ca această evaluare să fie aplicată și altor organe de conducere din Procuratură și din Justiție. Toate aceste elemente le discutăm acum. Ne dorim ca cele mai importante reforme să ajungă în acest acord”.

„Platforma DA și PAS, în cadrul Blocului ACUM, nu are niciun fel de divergențe. Am propus și un angajament cu privire la neadmiterea traseismului politic în cadrul Parlamentului, care va ajunge în acest acord. Așteptăm un angajament foarte ferm și față de alegeri locale libere și corecte”, a adăugat Andrei Năstase.

Lidera PAS a reiterat că-și dorește ca viitorul acord cu PSRM să fie susținut în unanimitate. „Să avem angajamentul tuturor deputaților care au votat pentru acest Guvern, în raport cu toate măsurile de reformă pe care acest Guvern și le asumă”, a motivat Maia Sandu, adăugând că este o idee bună ca și Igor Dodon să semneze acordul, deoarece el va trebui să promulge toate legile adoptate de Parlament.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării