main logo
509

Năstase a prezentat rezultatele a 100 de zile de la învestirea în funcție

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a prezentat vineri, 20 septembrie, rezultatele obținute în 100 de zile de învestirea în funcție.

Năstase a prezentat rezultatele a 100 de zile de la învestire în funcție

Năstase a declarat că la preluarea efectivă a mandatului, „situația în care se găsea Ministerul Afacerilor Interne era incompatibilă cu exigențele unui sistem democratic și ale statului de drept”. În aceste condiții, una dintre prioritățile începutului de mandat s-a referit la curmarea corupției și abuzurilor din sistem, a punctat ministrul, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit lui, în cele 100 de zile care s-au scurs de la preluarea mandatului, au fost destructurate scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, care au prejudiciat bugetul de stat cu peste 200 de milioane de lei. Totodată, au fost deschise patru posturi teritoriale de salvatori și pompieri și date în exploatare trei noi sectoare de poliție în raioanele Basarabeasca, Dondușeni și Drochia. Alte 8 sectoare de poliție urmează a fi inaugurate. 

„Bilanțul primelor 100 de zile include un minister depolitizat și curățat de schemele regimului oligarhic, structuri care respectă drepturile și libertățile fundamentale și combat contrabanda și traficul ilicit, un aparat central funcțional și optimizat, cooperare loială cu instituțiile statului și cu societatea civilă, parteneriate internaționale relansate cu rezultate palpabile pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat ministrul de Interne.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit la 8 iunie curent. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării