main logo
643

Năstase a inaugurat un crucifix la MAI. Criticile lui Andronache

Ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a inaugurat ieri un crucifix în incinta Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Năstase a inaugurat un crucifix la MAI. Criticile lui AndronacheFoto: Facebook/ Ion Andronache

La dezvelirea acestuia au fost invitați arhiepiscopii a două mitropolii din Republica Moldova, Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei. 

Acest fapt a stârnit și reacții adverse în rândul unor internauți, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Prin inaugurarea acestui crucifix amintim tuturor celor care activează în structurile MAI că oastea e creștină. Polițiștii, carabinierii, salvatorii, toți cei care poartă uniforma Republicii Moldova nu ar putea mișca nici măcar un grăunte fără puterea lui Dumnezeu și a Sfintei Cruci. Și mă bucură că de astăzi înainte, în sediul Ministerul Afacerilor Interne, depozitarul și apărătorul democrației și statului de drept, va dăinui un simbol care să ne amintească cât de trecători suntem și că toată autoritatea noastră nu ar valora nimic fără puterea hărăzită de Cel de Sus”, a spus Andrei Năstase.

Inaugurarea crucifixului a stârnit reacții adverse în rândul internauților. Autorul blogului „Ortodoxia – pentru că așa trebuie” Ion Andronache este de părere că rânduiala bisericii a fost încălcată.

„Pentru unii creștini acesta este un simbol al suferinței și ei evită amplasarea crucifixelor peste tot unde este posibil. La inaugurarea unei astfel de răstigniri, regula și rânduiala Bisericii ortodoxe spune că ea trebuie „sfințită” (binecuvântată), adică stropită cu agheasmă. Însă niciunul din clericii prezenți nu au făcut-o. Probabil Năstase a considerat că ar fi prea de tot să se săvârșească rugăciuni comune”, a scris Ion Andronache pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării