main logo
1006

Năstase a declarat dacă a fost citat la Moscova, în dosarul Plahotniuc

Deputatul PPDA, Octavian Țîcu, a declarat că liderul formațiunii din care face parte, Andrei Năstase, ar fi fost citat de organele de drept din Rusia în dosarul deschis la Moscova pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Năstase a declarat dacă a fost citat la Moscova, în dosarul Plahotniuc

Declarația a fost făcută la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4. Totodată, Andrei Năstase spune că nu a fost somat la Moscova, iar declarația colegului său rezultă dintr-o confuzie, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

În lipsa lui Năstase la evenimentul organizat de blocul ACUM de 9 mai, Țîcu a fost întrebat unde este șeful fracțiunii PPDA.

„A fost numit cetățean de onoare al orașului Suceava, după care am înțeles că va fi în mai multe orașe din România”, a spus Țîcu. Ulterior, politicianul a fost întrebat de moderatorul Gheorghe Gonța dacă e adevărat că Năstase trebuie să meargă la Moscova.

„Probabil a fost o citație a lui, cred că, pentru a depune mărturie în cazul Plahotniuc, dar nu știu cu exactitate. Dar oricum, asta nu are nicio relevanță pentru că dl. Năstase nu va merge acolo niciodată, asta e clar”, a punctat Țîcu.

Andrei Năstase a declarat că nu a fost citat de organele de drept ruse și nici nu a ajuns pe la Moscova. 

„Eu am făcut interpelări, în calitate de deputat, în vederea continuării demersurilor mele de elucidare a fraudei bancare, a spălătoriei mafiei rusești făcute și în adresa instituțiilor europene de investigație, și la FBI. Am primit drept răspuns că aceste dosare se investighează. Atât vă pot spune. Dar ceea ce a spus dl. Țîcu... nu știu, poate a confundat el ceva. Această confuzie e creată de holdingul lui Plahotniuc care vrea să mă denigreze”, ne-a comunicat Năstase. 

Acesta a subliniat că, pe parcursul acestei săptămâni, a fost în deplasări prin țară, iar ulterior a mers în România și Austria.

Amintim că, anul trecut, autoritățile de la Moscova l-au anunțat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Acesta este suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. Atunci, Plahotniuc a declarat că dosarul penal este o continuare a unor presiuni asupra sa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării