main logo
1870

Nașa lui Plahotniuc, numită judecătoare la Curtea Constituțională

Raisa Apolschi, nașa de cununie a lui Vladimir Plahotniuc, a fost numită de Parlament în funcția de judecătoare a Curții Constituționale.

Nașa lui Plahotniuc, numită judecătoare la Curtea Constituțională

Numirea Raisei Apolschi vine la scurt timp după ce Guvernul l-a desemnat în funcția de judecător la Curtea Constituțională și pe democratul Artur Reșetnicov, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Raisa Apolschi este jurist de profesie, iar din 2010 ocupă funcția de deputat în Parlament din partea Partidului Democrat. Apolschi este președintă a comisiei parlamentare „Juridică, Numiri și Imunități” și membru al Consiliului Politic Național al PDM.

În perioada 1989 – 1994 a activat în calitate de judecător în cadrul Judecătorii sectorului Ciocana din municipiul Chișinău. În 1994 – 2003 și 2009 – 2010 a lucrat ca avocat, fiind membru al Uniunii Avocaților din Republica Moldova. În perioada 2003–2008 a activat în calitate de Avocat Parlamentar, Director al Centrului pentru Drepturilor Omului din Republica Moldova.

În total au avut loc trei numiri pe ultima sută de metri pentru funcția de judecători ai Curții Constituționale. În timp ce Parlamentul a numit-o pe Apolschi, Guvernul l-a desemnat pe democratul Artur Reșetnicov în funcția de judecător constituțional, iar Consiliul Superior al Magistraturii l-a desemnat pe fostul procuror general Corneliu Gurin funcția de judecător la CC.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării