main logo
2171

Nantoi: Soluționarea conflictului transnistrean, un proces îndelungat

Diferendul transnistrean nu poate fi soluționat într-o perioadă scurtă de timp, a declarat deputatul Partidului Acțiunii și Solidaritate Oazu Nantoi. Acesta a mai precizat că pentru reîntregirea țării este nevoie în primul rând de consolidarea populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

Nantoi: Soluționarea conflictului transnistrean, un proces îndelungatOazu Nantoi/Foto: Zdg.md

Potrivit lui Oazu Nantoi, conflictul transnistrean nu se rezolvă prin semnarea unei hârtii în fața obiectivelor camerelor de luat vederi, ci este un proces îndelungat de integrare a populației din stânga Nistrului, de demontare a structurilor ilegale, de demilitarizare a acestei regiuni, dar cu condiția că societatea va manifesta un interes minim, ceea ce lipsește astăzi, transmite Știri.md, cu referire la radiomoldova.md. 

„Prin urmare, dacă societatea nu manifestă interes, este inutil să vorbim despre soluții miraculoase”, a declarat deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Analistul politic de la București Ovidiu Nahoi susține că conflictul transnistrean ar putea fi soluționat într-o conjunctură geopolitică pozitivă, adică după obținerea victoriei de către Ucraina în războiul cu Rusia. De asemenea, el a spus că în prezent, Kremlinul utilizează regiunea transnistreană ca un instrument de șantaj pentru a tergiversa parcursul european al Republicii Moldova.

Anterior, președintele țării Maia Sandu a declarat că Republica Moldova este decisă să rezolve conflictul „înghețat” pe cale pașnică, iar în prezent se întreprind mai multe acțiuni pentru reintegrarea țării.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării