main logo
845

Nagacevschi: Șeful Penitenciarului 13 trebuie să fie investigat

Fadei Nagacevschi, ministrul Justiției, s-a adresat la Procuratură cu solicitarea de a fi investigată activitatea șefului interimar al Penitenciarului nr. 13, Andrei Saracuța, după ce acesta a solicitat instanței eliberarea condiționată a lui Vlad Filat, întrucât, în opinia lui Nagacevschi, procedura ar fi fost netransparentă.

Nagacevschi: Șeful Penitenciarului 13 trebuie să fie investigatFoto: știri.md

Totodată, ministrul a cerut Procuraturii investigarea inclusiv a acțiunilor celor 11 membri ai comisiei care a luat decizia de a înainta recursul în instanță, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Comisie care a decis că la domnul Filat totul este în regulă și dumnealui poate fi eliberat condiționat”, a precizat Nagacevschi.

Mai mult, ministrul Justiției declară că procurorii trebuie să cerceteze și acțiunile judecătorului Victor Rațoi, care a emis încheierea de eliberare a fostului premier.

În același timp, Nagacevschi a spus că noua conducere a Administrației Naționale a Penitenciarelor intenționează să analizeze posibilitatea atacării cu recurs a încheierii prin care Filat a fost eliberat din penitenciar și pornirea anchetelor de serviciu, pentru a cerceta, dacă au fost admise încălcări în acțiunile angajaților ANP, care au participat la luarea deciziei că Filat poate fi eliberat condiționat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării