main logo
548

Mureșan: UE nu poate avea încredere în Guvernul de la Chișinău

Eurodeputatul român Siegfried Mureşan susține că reținerea și expulzarea celor șapte cetățeni turci, profesori la liceul „Orizont”, confirmă că acesta a avut dreptate atunci când a cerut anul trecut condiționarea oricărei asistențe macrofinanciare pentru R. Moldova de respectarea statului de drept de către autorități.

Mureșan: Moldova a pierdut încrederea Uniunii Europene

„Dacă persoanele expulzate solicitaseră azil în Republica Moldova atunci avem de a face cu o încălcare flagrantă atât a legilor din Republica Moldova, cât și a convențiilor internaționale. Lipsa de transparență a autorităților ne confirmă că nu s-a acționat cu respectarea tuturor procedurilor. Un lucru este cert, Uniunea Europeană nu poate avea încredere în Guvernul de la Chișinău”, a scris pe pagina sa de Facebook Siegfried Mureșan.

Pe 6 septembrie, atunci când au fost scoși din țară cei șapte cetățeni turci, șapte eurodeputați au expediat o scrisoare către președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip, exprimându-și îngrijorarea și criticând dur acest caz, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Tot atunci, comisarului european pentru negocieri de extindere și politică de vecinătate, Johannes Hahn, a publicat un mesaj pe Twitter în care declara că așteaptă ca Guvernul și autoritățile din R. Moldova să respecte regula legii și procedurile judiciare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării