main logo
599

Mureșan spune de ce gazoductul Iași-Chișinău nu e total funcțional

Europarlamentarul Siegfried Mureșan este e părere că Guvernul României și al Republicii Moldova se fac vinovate de faptul că Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, finanțat inclusiv din bani europeni, nu este pe deplin funcțional nici până în ziua de azi.

Mureșan spune de ce gazoductul Iași-Chișinău nu e total funcționalMureșan spune de ce Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău nu e funcțional

„Trebuie să fim corecți, este vina Guvernului României și al Republicii Moldova că acest gazoduct nu este încă dat în folosință (…). Domnul Leancă împreună cu Ponta au venit și ne-au spus că inaugurează gazoductul în 2014, iată că în 2019 tot nu este la capacitatea deplină”, a spus Mureșan în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Gazoductul Iași-Ungheni a fost inaugurat în anul 2014. Prin construcția acestuia, autoritățile din Republica Moldova și-au dorit să reducă dependența țării noastre se gazele din Federația Rusă și să sporească securitatea energetică a statului. 

Gazoductul Iași-Ungheni a costat peste 25 de milioane de euro, 80% dintre care reprezintă investiția României, iar restul, a Republicii Moldova. 

Ulterior, autoritățile au decis extinderea gazoductului de la Ungheni la Chișinău, etapă care încă nu a fost finalizată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării