main logo
411

Mureșan: R. Moldova e mai credibilă decât oricând pe plan internațional

Republica Moldova este astăzi mai credibilă decât oricând pe plan internațional, cu o perspectivă europeană clară, susține europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Mureșan: R. Moldova e mai credibilă decât oricând pe plan internațional

Concluzia a fost făcută de europarlamentar, în contextul în care, în luna iunie, Comisia Europeană a acordat Moldovei statutul de stat candidat la Uniunea Europeană, iar datorită acestei decizii majore se știe foarte clar că Republica Moldova are perspectivă europeană, transmite Știri.md.

„UE înțelege că dorința Republicii Moldova de a se apropia de UE nu-i poate răspunde decât întinzând mâna și ajutând Republica Moldova. Ce mă face să cred că sprijinul pe care eu îl acord din PE Republicii Moldova va fi dublat de sprijin din partea CE: răspunsul este tocmai faptul că Republica Moldova este astăzi mai credibilă decât oricând pe plan internațional, datorită dorinței sale de modernizare, reformare și datorită alegerii proeuropene. Sunt, de asemenea, convins că UE va ajuta fiindcă a înțeles că Republica Moldova este importantă și fiindcă Republica Moldova însăși dorește apropierea de UE și se vede clar că are nevoie de ajutor”, a spus Mureșan într-un interviu pentru Defapt.ro

Eurodeputatul a remarcat și faptul că, cu trei săptămâni în urmă, fiind la Chișinău, membrii delegației PE, din mai multe state, au fost surprinși de ritmul accelerat al reformelor, în special în justiție, în ciuda dificultăților pe care Republica Moldova le are.

„Fiindcă și ei au, ca noi, facturi mari la electricitate, la gaze, câteodată e pană de curent, de apă, în funcție și de bombardamentele din Ucraina sunt afectați. În ciuda acestor dificultăți, guvernul implementează rapid, pas cu pas, toate aceste reforme. Au, de exemplu, o comisie internațională, formată din experți, judecători, care evaluează toate candidaturile pentru poziții de conducere în sistemul judecătoresc. Au un procuror nou anticorupție care este cetățean al Republicii Moldova cu experiență îndelungată în SUA, procuror federal în California, o doamnă foarte bine pregătită”, a spus Mureșan.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării