main logo
1434

Mureșan, despre solicitarea eliminării lui Tauber: Nicio dorință specială

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a comentat decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, din turul doi al alegerilor locale noi din Bălți, afirmând că „așteaptă ca instituțiile statului, conform competențelor legale, să-și îndeplinească misiunea”.

Mureșan, despre cererea eliminării lui Tauber: Nicio dorință specialăColaj: știri.md

Oficialul european și-a exprimat opinia vizavi de cazul dat, în cadrul unei conferințe de presă, susținute împreună cu vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, unde au fost anunțate rezultatele vizitei delegației străine la Chișinău, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Ca oameni politici nu trebuie niciodată să comentăm deciziile instanțelor, să le punem sub semnul întrebării. Ca oameni politici avem obligația să ne asigurăm că justiția este independentă, puternică și își îndeplinește misiunea. 

De asemenea, ca oameni politici avem nevoia să veghem la buna funcționare a instituțiilor statului, nu să ghidăm instituțiile statului într-o anumită direcție, de aceea, ca om politic, vă spun că aștept ca instituțiile statului, conform competențelor legale, să-și îndeplinească misiunea. 

Nu am nicio dorință specială aici, fie nepotrivită. Autoritățile, în baza capacităților, apoi instanțele trebuie să vegheze la respectarea legii și apoi instanțele să ia deciziile în baza competențelor pe care le au. 

Noi, ca oameni politici, suntem ca simpli spectatori în acest caz, trebuie să veghem la buna funcționare a instituțiilor și legilor”, a spus Mureșan.

Amintim că, în data de 1 decembrie, CEC a aprobat o decizie prin care a solicitat Judecătoriei Bălți să o excludă pe candidata Partidului Șor, Marina Tauber, din cursa electorală pentru faptul că nu a reflectat toate cheltuielile de campanie în rapoartele financiare.

Societatea s-a împărțit în două tabere față de decizia CEC. Unii au salutat fapta membrilor Comisiei, în timp ce alții au condamnat acest gest.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării