main logo
1042

Mureșan candidează pentru un nou mandat în PE: Suntem alături de Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat că își depune oficial candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Mureșan candidează pentru un nou mandat în PE: Suntem alături de MoldovaImagine simbol

El spune că va continua să apere valorile europene, fondurile europene pentru România, să reprezinte interesele românilor în Parlamentul European și să sprijine integrarea europeană a Republicii Moldova, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Îmi asum această candidatură fiindcă vreau să continui munca în Parlament. Voi continua să sprijin integrarea Moldovei în Uniunea Europeană. În primul rând, voi continua să apăr valorile europene, precum democrația, independența și statul de drept, în România și peste tot în Uniunea Europeană. Valorile și regulile noastre comune sunt baza proiectului european de care beneficiem cu toții. De aceea, trebuie să-l apărăm în fața politicienilor populiști și extremiști și voi continua să fac acest lucru în viitorul mandat”, susține eurodeputatul.

Siegfried Mureșan spune că va continua să apere fondurile europene alocate României. În actualul mandat a fost negociator-șef al Parlamentului pe trei decizii majore prin care au fost alocate fonduri europene pentru România.

De asemenea, a fost coraportor și a negociat, în numele Parlamentului European, înființarea Mecanismului de Redresare și Reziliență prin care România primește 28,5 miliarde de euro pentru finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Totodată, este negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din anul 2024.

Europarlamentar a mai spus că va continua să susțină integrarea europeană a Republicii Moldova.

„În actualul mandat, sunt președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Din această funcție, am inițiat și negociat rezoluțiile, susținute de toți europarlamentarii Partidului Național Liberal, prin care am cerut și am obținut o decizie favorabilă privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Obiectivul meu este ca, în următorul mandat, alături de colegii din Partidul Național Liberal și din Grupul PPE, să fim în continuare principalul avocat al Republicii Moldova în negocierile de aderare la Uniunea Europeană”, a mai spus parlamentarul european.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării