main logo
2245

Munteanu: Timpul este favorabil pentru a anihila regimul separatist

Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, a propus guvernului un set de acțiuni pentru anihilarea regimului separatist de la Tiraspol și reînglobarea raioanelor de est în spațiul constituțional al Republicii Moldova.

Munteanu: Timpul este favorabil pentru a anihila regimul separatist

Președintele CUB avansează 5 condiții necesare și utile pentru ca autoritățile Republicii Moldova să reconsidere politica sa energetică în raport cu malul stâng, transmite Știri.md cu referire la IPN

Igor Munteanu recomanda să se renunțe la utilizarea narativelor false privind „criza umanitară”, folosită de separatiști pentru a șantaja emoțional autoritățile de la Chișinău. 

Munteanu cere guvernului moldovenesc să impună Tiraspolului condiționalități democratice, printre care; eliminarea bugetului militar pentru armata transnistreană, liberalizarea imediată a dreptului la asociere și liberă exprimare, eliberarea din închisori a deținuților politici, condamnați pentru critica în adresa regimului, dezactivarea imediată a posturilor care blochează circulația liberă și ridicarea sistemului de bruiere pe malul stâng a posturilor TV și Radio difuzate în Republica Moldova.

Igor Munteanu cere prudență maximă din partea oficialilor moldoveni, care au îndesit-o cu complimentele în adresa „partidei păcii” și care nu ar trebui decât să urmărească interesul național. Președintele CUB susține că Tiraspolul este îngrozit de pierderea mijloacelor care-i asigură supraviețuirea. Pus să plătească tariful real la gaze, regimul anticipează că în scurt timp ar putea intra în faliment, iar criza ar lovi înainte de toate în oligarhi și ar pune la îndoială stabilitatea pretinsei construcții statale.

Timpul este favorabil pentru o schimbare la Tiraspol, mai ales dacă această oportunitate ar fi folosită corect, concluzionează președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării