main logo
1777

Munteanu: Năstase trebuie să meargă la Primărie și să-l aștepte pe Ceban

Valeriu Munteanu îi amintește lui Andrei Năstase că este primarul general în exercițiu al Chișinăului și trebuie să meargă la locul său de muncă pentru a-și îndeplini obligațiile.

Munteanu: Năstase trebuie să meargă la Primărie și să-l aștepte pe CebanColaj: știri.md

Totodată, președintele USB menționează că potrivit legii, Năstase trebuie să-l aștepte la Primărie pe Ion Ceban până când judecătoria Chișinău îi va valida mandatul de primar, transmite Știri.md. 

"Andrei Nastase are obligația legală să meargă la primăria Chișinău. Andrei Năstase este primar general în exercițiu al mun. Chișinău, ori în data de 8 octombrie, Curtea de Apel Chișinău i-a validat mandatul de primar al capitalei, iar ulterior, în data de 10 octombrie acesta s-a suspendat din această funcție pentru a continua campania electorală. Suspendarea este de drept, ori de luni, 4 noiembrie, acesta trebuie să fie la serviciu la primăria Chișinău.

Îi place sau nu acest lucru, Andrei Năstase trebuie să meargă la primăria Chișinău și să-l aștepte acolo pe Ion Ceban până ce judecătoria Chișinău îi va valida mandatul de primar, așa spune legea, așa spune cutuma și așa ne indică orice regulă a democrației", spune Valeriu Munteanu. 

De asemenea, Munteanu a ținut să sublinieze că Năstase nu poate fi în același timp și primar și ministrul Afacerilor Interne, iar dacă nu conformează legii, atunci prim-ministrul R. Moldova trebuie să intervină.

"Andrei Năstase nu poate fi în același timp primar general în exercițiu și ministru al Afacerilor Interne, iar dacă domnul Năstase nu va dori să se conformeze legii, atunci prim-ministru are obligația să rupă acest ghem de incompatibilități și frustrări.

Sper mult că am ieșit de „epoca lui Plahotniuc” când legea era întinsă atât de mult, încât să încapă pe geam la primărie și Silvia Radu cu Ruslan Codreanu, dar și alte cotituri impardonabile din punct de vedere al normelor unei autonomii locale", a conchis Munteanu. 

Știri.md amintește că președintele CEC, Dorin Cimil, a anunțat într-o conferință de presă că până la validarea mandatului de primar al socialistului Ion Ceban de instanța de judecată, Capitala va fi condusă de primarul ales în 2018, Andrei Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării